123 aanvragen voor Pieken in de Delta

Voor de Pieken in de Delta-subsidietender zijn in totaal 123 aanvragen ingediend. Op 31 oktober jongstleden is de tender gesloten. Uiterlijk eind maart 2008 wordt bekend welke projecten worden gehonoreerd.

 

De totaal aangevraagde subsidie bedraagt ruim 110 miljoen euro, terwijl er 46 miljoen euro beschikbaar is. Dit betekent dat het beschikbare budget ruim 2 keer is overvraagd. Provincies en gemeenten zullen, evenals Economische Zaken, 46 miljoen euro beschikbaar stellen voor de uitvoering van de projecten.

Pieken in de Delta is een programma waarmee het ministerie van Economische Zaken samen met regionale overheden de regionale economie stimuleert. Er zijn zes Pieken: Noord- en Zuidvleugel Randstad, Noord-, Oost-, Zuidoost- en Zuidwest-Nederland. Voor Noord-Nederland wordt later dit jaar de regeling geopend.
De programma’s richten zich op sterke clusters en sectoren. In de Noordvleugel zijn dit bijvoorbeeld de creatieve industrie en toerisme. In Zuidoost Nederland wordt geïnvesteerd in medische technologie, voedingsmiddelentechnologie en high-techsystemen.
De aanvragen worden beoordeeld door de programmacommissie van het betreffende gebied en vervolgens door de minister van Economische Zaken gerangschikt. Het beschikbare budget wordt voor elk gebied verdeeld in de volgorde van de rangschikking.

[email protected]

Lees ook:Bijna honderd subsidieaanvragen voor Pieken in de Delta 2006
Lees ook:Ondersteuningsprogramma’s Noord Nederland
Lees ook:Provincie Noord-Holland zet sterk in op verbetering luchtkwaliteit
Lees ook:Subsidie voor projecten in piekgebieden
Lees ook:Ruim 1,2 miljard euro uit Zesde Kaderprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.