30%-regeling voor expats per 2012 aangescherpt

Voor bedrijven die expats in dienst hebben is er al jaren de interessante 30%-regeling. De regeling zal per 2012 op een viertal punten worden aangepast.

De 30%-regeling is een fiscale tegemoetkoming voor expats. De regeling is bedoeld als compensatie voor het feit dat expats hogere kosten hebben wanneer zij in Nederland werken. Op grond van deze regeling kan de werkgever het salaris van de expat voor 30% belastingvrij uitbetalen. Het fiscale voordeel kan worden verkregen voor een periode van maximaal tien jaar. De aanvraag dienen de expat en de werkgever gezamenlijk in bij de belastingdienst binnen 4 maanden na het begin van de tewerkstelling. Zodra de 30%-regeling van toepassing is hoeven geen bewijsstukken bewaard te worden.

Voorwaarden
Er gelden een aantal voorwaarden om van deze regeling gebruik te kunnen maken, de belangrijkste daarvan zijn:

  • De expat dient te beschikken over een specifieke deskundigheid, daarvoor wordt gekeken naar het opleidingsniveau, de relevante werkervaring en het beloningsniveau;
  • De expat heeft voor het in Nederland ontvangen loon niet al recht op voorkoming van dubbele belasting, het loon moet dus volledig in Nederland belast worden.

Wijzigingen
De 30%-regeling zal op een viertal punten worden aangepast:
1. De regeling wordt opengesteld voor jonge promovendi.
2. Het criterium dat de expat moet beschikken over een ‘specifieke deskundigheid’ zal worden ingevuld door een salarisnorm.
3. Expats afkomstig uit het grensgebied (binnen een straal van 150 km van de Nederlandse grenzen) komen niet meer in aanmerking voor de 30%-regeling.
4. De toetsingsperiode voor kortingsregeling wordt verlengd naar 25 jaar. Deze kortingsregeling verkort de looptijd van de 30%-regeling (maximaal 10 jaar) met eerdere perioden van verblijf of tewerkstelling in Nederland.
De wijzigingen zullen in het Belastingplan 2012 nader worden uitgewerkt. Verwachte datum van inwerkingtreding is 1 januari 2012.

Lees ook:Kritiek op innovatiesubsidies: slechte aansluiting op MKB
Lees ook:Wijzingingen in de WBSO in 2012
Lees ook:Openstelling Energietransitie – Unieke kansen regeling
Lees ook:Kritiek op subsidiebeleid
Lees ook:subsidie voor mobiliteitsmanagement in 2007: 2 miljoen budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.