Tweede tender Innovatie Prestatie Contracten eind oktober verwacht

Innovatie Prestatie Contracten (IPC) is een subsidie voor samenwerkende mkb-bedrijven in dezelfde regio, keten of branche die onder begeleiding van een penvoerder, bijvoorbeeld een brancheorganisatie, een meerjarig innovatietraject uitvoeren. De verwachting is dat de tweede tender van 2011 eind oktober wordt gepubliceerd en medio januari 2012 zal sluiten. Voor deze tender zal naar verwachting tussen de € 15 en € 20 miljoen beschikbaar zijn.

IPC-project
In een IPC-project werken 10-20 MKB-ondernemers, over een periode van maximaal 2 jaar aan collectieve- en aan ‘eigen’ innovaties. Ze worden hierbij begeleid door een belangenorganisatie (de penvoerder) die de subsidie namens hen aanvraagt. De aanvragen worden gerangschikt en de subsidie wordt toegekend aan de hoogstscorende IPC-projecten.

 

Bijdrage
De subsidie voor de deelnemer aan een IPC-project bedraagt 50% van de subsidiabele kosten voor de uitvoering van de innovatieplannen, met een maximum van € 30.000. Minimaal 20% van deze kosten moet aan collectieve activiteiten worden besteed. Een innovatieplan van een MKB-deelnemer dat in aanmerking komt voor de maximale subsidie bedraagt dus minimaal € 60.000. De minimale projectomvang van een projectplan bedraagt € 30.000. De kosten die voor subsidie in aanmerking komen zijn te onderscheiden in loonkosten (tegen een vast tarief van € 60 per uur) en overige kosten. Het projectplan dient voor minimaal 60% aan subsidiabele overige kosten te bestaan. De penvoerder ontvangt € 3.000 subsidie per deelnemer.

Budget
Voor de eerste tender van IPC-projecten was een budget van € 15.000.000 beschikbaar, maar is voor € 45.000.000 aangevraagd.

Het budget voor deze tweede tender is naar verwachting tussen de € 15 en € 20 miljoen. Mogelijk wordt de maximale subsidie per bedrijf en/of het subsidiepercentage naar beneden bijgesteld. Hierover zal in oktober een definitief besluit worden genomen.

Meer informatie en voorbeelden van succesvolle IPC-projecten zijn beschikbaar via: http://regelingen.agentschapnl.nl/content/innovatie-prestatie-contracten-ipc

Lees ook:Integratie NEO in Besluit EOS: lange termijn
Lees ook:Subsidie voor projecten in piekgebieden
Lees ook:Eerste oproep voor LIFE+ projectvoorstellen: budget 187 miljoen euro
Lees ook:Marktintroductie milieuvriendelijke oplossingen gesubsidieerd
Lees ook:Nieuwe calls subsidieprogramma Logistiek en Supply Chains in 2012

2 reacties op “Tweede tender Innovatie Prestatie Contracten eind oktober verwacht

  1. search engine marketing

    Voor MKB-bedrijven die innoveren in veiligheidsproducten en -diensten. MKB-ondernemers kunnen via een penvoerder subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een IPC-project. In een IPC-project werken 10-20 MKB-ondernemers, die niet met elkaar in een groep verbonden zijn, over een periode van maximaal twee jaar aan collectieve- en aan ‘eigen’ innovaties. Ze worden hierbij begeleid door een penvoerder. Tender 2011 uitslag en rangschikking De beoordeling van IPC-projecten, die ingediend zijn voor de eerste IPC-tender van 2011 is medio augustus afgerond. Op basis daarvan is aan 30 IPC-projecten subsidie toegekend. Bekijk een overzicht van deze projecten (pdf) Budget Voor de eerste tender van IPC-projecten was een budget van € 15.000.000 beschikbaar. In het najaar volgt naar verwachting een tweede openstelling. De subsidie voor de deelnemer aan een IPC-project bedraagt 50% van de subsidiabele kosten voor de uitvoering van de innovatieplannen, met een maximum van € 30.000. Minimaal 20% van deze kosten moet aan collectieve activiteiten worden besteed. Een innovatieplan van een MKB-deelnemer dat in aanmerking komt voor de maximale subsidie bedraagt dus minimaal € 60.000. De minimale projectomvang van een projectplan bedraagt € 30.000. De kosten die voor subsidie in aanmerking komen zijn te onderscheiden in loonkosten (tegen een vast tarief van € 60 per uur) en overige kosten. Het projectplan dient voor minimaal 60% aan subsidiabele overige kosten te bestaan. De penvoerder ontvangt € 3.000 subsidie per deelnemer. Indieningstermijn De indieningstermijn voor de eerste tender IPC-projecten is verstreken. In het najaar 2011 volgt naar verwachting een tweede openstelling. IPC staat voor Innovatie Prestatie Contracten (IPC). De IPC-regeling wordt uitgevoerd door Agentschap.nlI.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lena M. Henson

    De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 25.000,- met betrekking tot de kosten als voorgaand vermeld in 4. en maximaal € 175.000,- totaal. Uitgangspunt is het aantal uren gemaakt door personeel van de IPC-penvoerder tegen een vast uurtarief van € 60,- en de specifiek ten behoeve van de activiteiten gemaakte en betaalde overige kosten, verschuldigdaan derden met wie de IPC-penvoerder niet in een groep verbonden is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.