Eerste Indieningsronde 2012 Private Sector Investeringsprogramma (PSI)

Op 14 december opent de eerste indieningsronde 2012 van het Private Sector Investeringsprogramma (PSI). Een PSI-project is een investeringproject door een Nederlandse (of buitenlandse) onderneming in samenwerking met een lokaal bedrijf in een van de ontwikkelingslanden waarvoor PSI is opengesteld.

 
Voor het Private Sector Investeringsprogramma (PSI ) kunnen voorstellen worden ingediend voor vernieuwende investeringsprojecten in 48 opkomende markten en ontwikkelingslanden in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Midden- en Oost-Europa. Het project is vernieuwend voor het betreffende land en bestaat uit zowel hardware (machines) als technische assistentie (zoals het trainen van lokale werknemers en projectmanagement). De investering moet leiden tot langdurige samenwerking, vervolginvesteringen en heeft een positieve invloed op de lokale economie.
Het reguliere PSI-programma staat open voor projecten in de volgende landen: Albanië, Armenië, Bangladesh, Benin, Bolivia, Bosnië-Herzegovina, Burkina Faso, Colombia, Egypte, Ethiopië, de Filippijnen, Gambia, Georgië, Ghana, Indonesië, Kaapverdië, Kenia, Kosovo, Macedonië, Madagaskar, Malawi, Mali, Marokko, Moldavië, Mongolië, Mozambique, Nepal, Nicaragua, Peru, Rwanda, Senegal, Soedan (alleen regio Noord), Suriname, Tanzania, Thailand, Uganda, Vietnam, Zambia en Zuid-Afrika.

PSI Plus staat open voor investeringen in negen landen te weten: Afghanistan, Burundi, DR Congo, Guatamala, Jemen, Pakistan, Palestijnse Gebieden, Sierra Leone en zuidelijk Soedan. Voor deze landen geldt een aantal aanvullende voorzieningen en regels, waaronder een ander schenkingspercentage.
In tegenstelling tot eerdere berichten zal de PSI-landenlijst vanaf 2012 worden uitgebreid met de volgende landen: Algerije, Angola, Cambodja, Djibouti, Irak, Jordanië, Laos, Nigeria, Sri Lanka en Tunesië.
Het maximale projectbudget voor alle PSI- en PSI Plus-landen bedraagt € 1,5 miljoen per project. Het schenkingspercentage voor alle reguliere PSI-landen bedraagt 50% en voor PSI Plus-landen 60%.

Lees ook:2e PSI tender 2011 geopend
Lees ook:Uitbreiding PSOM-landen
Lees ook:Publieke infrastructuurontwikkeling in ontwikkelingslanden
Lees ook:Tweede aanvraagronde ORIO 2011 geopend
Lees ook:Internationaal innoveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.