Ondersteuningsprogramma’s Noord Nederland

Begin deze maand zijn een aantal subsidieprogramma's gepubliceerd voor bedrijven in Noord-Nederland. Het gaan om de Subsidieregeling investeringspremieregeling Noord-Nederland 2008, de Subsidieregeling noordelijke innovatie ondersteuningsfaciliteit 2008 en het programma voor Noord-Nederland binnen de Subsidieregeling Pieken in de Delta 2007.

Voor de eerste twee regelingen is dit jaar respectievelijk € 12,8 miljoen en € 14,3 miljoen beschikbaar. De Investeringspremieregeling richt zich op vestiging of uitbreiding van stuwende bedrijven. Een stuwend bedrijf is naar aard niet aan enige plaats van vestiging gebonden, en stimuleert de economische ontwikkeling van de regio van vestiging.

De Ondersteuningsfaciliteit keert subsidie uit voor activiteiten op het gebied van innovatie, marktverkenning, haalbaarheidsonderzoeken en marketingplannen van MKB-ondernemers in de Noord-Nederlandse provincies.

Voor het programma voor Noord-Nederland binnen de Subsidieregeling pieken in de delta 2007 is een budget van € 38,6 miljoen gereserveerd. De branches die dit programma in 2008 ondersteunt zijn: Energie, Water, Sensortechnologie en Agribusiness.

Alle regelingen worden toegekend op volgorde van binnenkomst. Vroege indieners lopen dus minder risico op een uitgeput budget.

Interessante links voor deze regelingen zijn:

http://www.snn.eu/

http://www.piekenindedelta.nl

Lees ook:Subsidie voor projecten in piekgebieden
Lees ook:123 aanvragen voor Pieken in de Delta
Lees ook:Bijna honderd subsidieaanvragen voor Pieken in de Delta 2006
Lees ook:Subsidies SNN voor Noord-Nederland populair
Lees ook:De-Minimis subsidie omhoog vanwege crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.