15 projectvoorstellen krijgen Casimir subsidie

Dit jaar zijn 15 voorstellen gehonoreerd met een Casimirsubsidie door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met de subsidie kunnen onderzoekers van kennisinstellingen tijdelijk bij bedrijven werken en omgekeerd. De gehonoreerde voorstellen ontvangen elk maximaal 100.000 euro.

De belangstelling voor het Casimirprogramma was dit jaar minder groot dan in 2005, toen er in totaal 35 onderzoekers een aanvraag indienden. In 2007 komt er naar verwachting opnieuw een openstelling, waarvoor 2,8 miljoen euro beschikbaar is.

Het doel van het Casimirprogramma is de mobiliteit van onderzoekers te vergroten en meer uitwisseling van onderzoekers tot stand te brengen tussen bedrijven en publieke kennisinstellingen. Het programma wordt gefinancierd vanuit het nationale Deltaplan Bèta Techniek. Met het Casimirprogramma wordt kennis en talent voor R&D en innovatie beter benut. Bovendien maakt Casimir onderzoeksloopbanen aantrekkelijker en vergroot het de carrièrekansen van onderzoekers, zodat banen op het gebied van bèta en techniek aantrekkelijker worden.

Vier van de 15 geselecteerde onderzoekers zijn vrouw. Negen onderzoekers zijn werkzaam in bedrijven op het gebied van onderzoek & ontwikkeling en gaat onderzoek doen bij een kennisinstelling. Zes onderzoekers zijn momenteel werkzaam bij een kennisinstelling en zullen onderzoek gaan doen binnen een bedrijf. Op deze manier werken multinationals, het MKB en technostarters samen met technische- en algemene universiteiten en academische ziekenhuizen.

Lees ook:WBSO in de schijnwerpers
Lees ook:Energieonderzoek: vraag nu subsidie aan!
Lees ook:Ruim 1,2 miljard euro uit Zesde Kaderprogramma
Lees ook:Veel voorstellen voor Energielijst 2008
Lees ook:Onderzoek uitbesteden? Budget Innovatievouchers gaat omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.