Veel voorstellen voor Energielijst 2008

SenterNovem heeft voor de jaarlijkse aanpassing van de Energielijst, binnen de termijn, in totaal 64 voorstellen van het bedrijfsleven ontvangen en zes van de overheid. In de Energielijst staat vastgelegd welke bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Bedrijven en overheden konden tot en met 7 september 2007 voorstellen indienen voor de Energielijst.  
Elk jaar voert de overheid een update van de Energielijst uit, bijvoorbeeld omdat nieuwe energiezuinige technieken op de markt verschenen zijn. Ook ontwikkelingen op het gebied van normen, keurmerken en hoe gangbaar een techniek al is worden meegenomen in de jaarlijkse aanpassing.  Het is immers de bedoeling dat de EIA ondernemingen en instellingen over de streep trekt om minder gangbare besparende bedrijfsmiddelen aan te schaffen. Daarnaast moet een bedrijfsmiddel voor opname in de Energielijst een substantieel energiebesparend effect hebben, vergeleken met van wat er op dit moment geïnstalleerd wordt. De beoordelingscommissie voor de Energielijst, bestaande uit onder andere SenterNovem, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van VROM, zal zich dit najaar over de voorstellen buigen. Naar verwachting wordt de vernieuwde energielijst eind december 2007 openbaar gemaakt.

Lees ook:Extra fiscaal voordeel voor R&D-activiteiten
Lees ook:Budget: EUR 500.000 voor oplossingen energiezuinig varen
Lees ook:Directe investeringssteun en fiscale steun voor glastuinbouw
Lees ook:Milieu en Technologie tender geopend
Lees ook:Rekenkamer: Nederland loopt miljoenen mis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.