Begin januari opening van nieuwe tender subsidie milieu en technologie

Naar verwachting wordt de nieuwe ronde voor het Subsidieprogramma milieu & technologie op 2 januari 2008 opengesteld, zo meldt SenterNovem. De precieze datum is afhankelijk van de datum van publicatie in de Staatscourant. De aanvraagronde sluit op 9 september 2008. Er is een budget van 4,9 miljoen euro beschikbaar.

Het programma is bedoeld om de ontwikkeling en de toepassing van innovatieve, milieuvriendelijke processen, producten of diensten in het industriële midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Er is een bijdrage mogelijk voor de technische ontwikkeling (Toepassen in de Praktijk; ToeP) en voor de voorbereiding van een meer gerichte marktintroductie van milieuvriendelijke innovaties (Technologie in de Markt; TeMa).

ToeP, Toepassen in de Praktijk, is er op gericht om onderzoeksresultaten te vertalen naar de praktijk, op vijf manieren: 

  • industrieel haalbaarheidsproject: een deskstudie die bekijkt of een innovatie te ontwikkelen is, of het maken van een globaal ontwerp of concept
  • industrieel onderzoeksproject: (laboratorium)onderzoek om te onderzoeken of processen, producten of diensten werken (proof of principle)
  • preconcurrentieel haalbaarheidsprojet : een deskstudie of partnerzoektocht na een onderzoeks-traject om de praktijkwaarde van laboratoriumresultaten te onderzoeken
  • preconcurrentieel ontwikkelingsproject (pilot): een test op kleine schaal om de werking in de praktijk te testen
  • demonstratieproject: een test op productieschaal om de werking van uw innovatie te demonstreren en waarbij kinderziektes aan het licht komen en opgelost worden.              

TeMa, Technologie in de Markt, omvat niet-technisch onderzoek om innovaties met een milieuvoordeel beter te laten doorbreken op de markt. Denk hierbij aan het onderzoeken van o.a. marktbehoeften, economische haalbaarheid, financieringsmogelijkheden, geschikte partners, kansen en belemmeringen vanuit de wet- en regelgeving of vanuit kennisbescherming.

Lees ook:Milieu en Technologie tender geopend
Lees ook:Regeling Milieu en Technologie overschreven
Lees ook:Internationaal Innoveren 2011 open voor indienen aanvragen
Lees ook:Subsidie voor innovaties in voedingsmiddelenindustrie
Lees ook:Extra geld vrijgemaakt voor Energie Onderzoekssubsidie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.