Milieu en Technologie tender geopend

Het programma Milieu & Technologie stimuleert de Nederlandse industrie tot het ontwikkelen en toepassen van innovatieve processen, producten en diensten. Belangrijk hierbij is dat in vergelijking met gangbare alternatieven het milieu substantieel minder wordt belast. MKB bedrijven uit de industrie kunnen subsidie aanvragen voor zowel de voorbereiding van de marktintroductie van hun milieuvriendelijke innovaties (TeMa), als voor de technische ontwikkeling van milieuvriendelijke innovaties (ToeP). 

Aanvragen kunnen worden ingediend door het industriële micro-, midden- en kleinbedrijf. Voor haalbaarheids-, ontwikkelings-, onderzoeks- en demonstratieprojecten varieert de hoogte van de bijdrage van 25% tot 75% van de projectkosten en loopt uiteen van € 100.000 tot € 350.000.

De tender voor 2011 loopt tot en met dinsdag 6 september 2011. Het budget is €3 miljoen (in tegensteling tot de € 5 miljoen van 2010).

Door de bezuinigingen gaat er vanaf 2012 wel veel veranderen in de opzet van het programma. Dus 2011 is waarschijnlijk het laatste jaar dat er subsidie beschikbaar is voor het industriële MKB voor de ontwikkeling en toepassing van innovatieve processen, producten en diensten met een milieuvoordeel.

Lees ook:Begin januari opening van nieuwe tender subsidie milieu en technologie
Lees ook:Regeling Milieu en Technologie overschreven
Lees ook:Subsidie voor innovaties in voedingsmiddelenindustrie
Lees ook:Veel aanvragen voor subsidie Food and Nutrition Delta
Lees ook:Tweede aanvraagronde ORIO 2011 geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.