Opnieuw extra subsidie voor roetfilters op vrachtwagens

De ministers Cramer (VROM) en Eurlings (Verkeer en Waterstaat) hebben samen voor 2008 nog eens 25 miljoen euro extra subsidie beschikbaar gesteld voor het Subsidieprogramma retrofit vrachtauto´s en toerbussen.

Het budget van de subsidieregeling van 70 miljoen euro was vrijwel uitgeput. Het extra geld komt bovenop de eerder beschikbare gestelde 46 miljoen euro, dat ook al bijna uitgeput is.  Minister Eurlings deed de toezegging tijdens het jaarlijkse congres van Transport en Logistiek Nederland in Den Haag. Het totale budget voor het programma bedraagt nu in totaal 141 miljoen euro en geldt tot en met eind 2008.

Inmiddels zijn er bijna 17.000 filters ingebouwd. Aanvankelijk waren er vooral roetfilters beschikbaar voor de grotere trucks, waardoor deze er voornamelijk mee uitgerust zijn. De kleinere vrachtauto’s kunnen pas sinds kort aanspraak maken op de subsidie voor roetfilters. De eigenaren van deze voertuigen dreigen subsidie mis te lopen, omdat de subsidiepot zo snel leeg raakt.

 

Lees ook:Subsidieregeling roetfilters vrachtauto’s gaat ten onder aan eigen succes
Lees ook:Subsidiemaatregelen voor transportsector
Lees ook:Roetfilters: nog niet verplicht, maar wel subsidiabel
Lees ook:Programma samenwerking Nederlandse Antillen gaat stoppen
Lees ook:Voortijdige uitputting budget milieu & technologie

Eén reactie op “Opnieuw extra subsidie voor roetfilters op vrachtwagens

  1. Donald Oosterveer

    Goede avond Mijn vrouw en ik hebben een klein loonwerkers bedrijfje en hoeveniersbedrijf wij hebben een oprijwagen merk scania uit 2004 heeft pas 45000 kilometer gereden om goed beslagen op het ijs te komen hebben wij deze truck aan geschaft om een kubota midigraaf machine op te rijden en andere machines mee te vervoeren ,om deze truck aan te schaffen hebben mijn vrouw en ik dag en nacht voor gewerkt, hier voor hadden wij een truck met de leeftijd van 15 jaar laatse jaren een al problemen en pech wat we verdiende ging allemaal op aan deze truck nu wij hoopte hier van af te zijn ,toen kregen wij begin 2007 te horen dat er een roetfilter op onze scania moest,toen wij hoorden dat deze roet filter zo veel geld kosten zouden wij moeten stoppen want alles wat wij bezitten is geinversteerd in onze machines ,wat waren wij blij dat er subsidieprogramma was direct hebben wij deze aangevraag bij onze daeler gemeld en is ook ingeschreven april 2007 nu krijgen wij te horen dat we buiten de boot vallen alles is op nou wij zijn ook op dus moeten wij straks stoppen want wij mogen dan bepaalde steden niet in ,dus vraag ik u wat kan u voor deze kleinen ondernemer doen en andere ondernemers die ook het zelde probleem hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.