Voortijdige uitputting budget milieu & technologie

Het budget voor het Subsidieprogramma Milieu en Technologie is zeer waarschijnlijk uitgeput. Aanvragers die nu nog willen indienen maken dit jaar nog maar erg weinig kans op subsidie. Aanvragen heeft dit jaar geen zin meer, omdat aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst bij SenterNovem. Er is door SenterNovem inmiddels voor meer dan 10 miljoen euro aan aanvragen ontvangen. Het beschikbare budget bedraagt 4,5 miljoen euro. Op basis van ervaringen van voorgaande jaren wordt ongeveer 50% van het geclaimde bedrag toegewezen aan projecten. Dit betekent dat het beschikbare budget is overtroffen .

De indieningstermijn loopt formeel tot en met 3 oktober aanstaande. Pas als de tot nu toe ingediende aanvragen behandeld zijn kan SenterNovem precies aangeven op welke dag het budget uitgeput is. Alleen als er veel grote/dure projecten afgewezen worden, dan komen de later ingediende projecten alsnog in aanmerking voor subsidie.
Het is de bedoeling dat het Subsidieprogramma Milieu en Technologie in 2008 opnieuw wordt opengesteld. Aanvragers moeten hun projectvoorstellen dus nog enkele maanden aanhouden.

Lees ook:Alle Innovatievouchers uitgegeven
Lees ook:Regeling Milieu en Technologie overschreven
Lees ook:Opnieuw extra subsidie voor roetfilters op vrachtwagens
Lees ook:Begin januari opening van nieuwe tender subsidie milieu en technologie
Lees ook:Subsidie schone vrachtauto’s: budget uitgeput

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.