Geen innovatievouchers in 2011

Minister Verhagen (EL&I) heeft aangegeven, dat de regeling Innovatievouchers per 1 januari 2011 zal worden afgeschaft. Met een Innovatievoucher kon een onderneming een kennisvraag op laten lossen door een universiteit, hogeschool of onderzoeksinstelling.

De overheid moet flink snijden in de kosten waardoor bepaalde subsidies zullen vervallen of versoberd worden. Het ministerie van EL&I wil als compensatie voor de afschaffing van de innovatievouchers het budget voor de zogeheten innovatieprestatiecontracten in 2011 opschroeven. Dit is een regeling waarbij een groep van vijftien tot 35 ondernemingen samen subsidie kunnen aanvragen voor meerjarige innovatieprojecten op een bepaald terrein. Hierbij moet een non-profit instelling het contact met Agentschap NL verzorgen. Het budget voor de Innovatieprestatiecontracten voor 2011 komt hiermee op € 26 miljoen.

 In een recente brief van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie staat dat dit ten koste gaat van het budget voor de innovatievouchers. Hiermee komt (althans voorlopig) een eind aan een faciliteit die de afgelopen jaren populair was bij MKB-ondernemingen. Eind december behandelt de Tweede Kamer het voorstel.

Lees ook:EUR 10 miljoen extra voor subsidie innovaties
Lees ook:Indieningstermijn innovatievouchers verlengd
Lees ook:Extra fiscaal voordeel voor R&D-activiteiten
Lees ook:Alle Innovatievouchers uitgegeven
Lees ook:Internationaal Innoveren 2011 open voor indienen aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.