subsidie voor mobiliteitsmanagement in 2007: 2 miljoen budget

Het Besluit programma mobiliteitsmanagement 2007 is gepubliceerd. Dit programma richt zich op verhoging van het aanbod van innovatieve keuzemogelijkheden voor reizigers in het personenvervoer.Er is voor 2007 een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar. Het besluit heeft geen inhoudelijke wijzigingen ondergaan.
Wel nieuw is dat er bepalingen zijn geïntroduceerd over de de-minimissteun. Dit houdt in dat ondernemingen in het wegvervoer de afgelopen drie jaar niet meer dan 100.000 euro aan steun uit andere regelingen mogen hebben ontvangen om nog voor de subsidie in aanmerking te komen. Voor ondernemingen die niet in het wegvervoer actief zijn geldt een drempel van maximaal 200.000 euro die uit andere subsidieregelingen mag zijn ontvangen.
In aanmerking voor een bijdrage komt iedereen die zich professioneel met personenvervoer bezighoudt.

Er zijn drie projectentypen waarvoor subsidie kan worden verkregenl:
- praktijkexperimenten: de subsidie bedraagt maximaal 25% van de subsidiabele projectkosten, tot ten hoogste 350.000 euro;
- haalbaarheidsprojecten: de maximale subsidiebijdrage bedraagt 75% van de projectkosten, tot hoogstens 40.000 euro;
- onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten: de subsidie is maximaal 50% van de kosten, tot maximaal 120.000 euro.

Het budget bedraagt voor praktijkexperimenten 1,5 miljoen euro, voor haalbaarheidsprojecten en onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten is er een gezamenlijk budget van 500.000 euro beschikbaar. Projectvoorstellen kunnen tot en met 4 februari 2008 worden ingediend bij SenterNovem.

SenterNovem organiseert op woensdagmiddag  7 november een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe aanvraagronde van mobiliteitsmanagement 2007. Deze bijeenkomst vindt plaats bij SenterNovem in Utrecht. Meer informatie is te vinden op: http://www.senternovem.nl/mobiliteitsmanagement/agenda/voorlichtingsbijeenkomst_2007.asp.

Lees ook:Publicatie Mobiliteitsmanagement
Lees ook:Integratie NEO in Besluit EOS: lange termijn
Lees ook:Nieuwe rondes subsidie voor innovatie maritieme sector
Lees ook:Indieningsronde geopend voor subsidie energieonderzoek
Lees ook:Aanpassing subsidieregeling voor samenwerking en energieonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.