SZW plant loonkostensubsidie uitkeringsgerechtigden

Minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nemen extra maatregelen om meer mensen aan het werk te helpen. Er komen onder meer loonkostensubsidies voor mensen die een jaar werkloos zijn of een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben. De subsidie bedraagt 50 procent van het minimumloon en geldt voor maximaal één jaar.

SZW wil deze subsidies zo gaan invullen dat bij tenminste de helft van de gevallen uitstroom naar regulier werk plaatsvindt. De Tweede Kamer moet nog akkoord gaan met de plannen. Bedoeling is de maatregelen zo snel mogelijk in te voeren.

Eerder was het kabinet in gesprek met werkgevers voor het verlagen van de werkloosheid. De werkgevers zouden 200.000 mensen met een langdurige uitkering in hun bedrijf plaatsen, waarbij minimaal 50% naar een gewone baan moest doorstromen. In ruil daarvoor zou het kabinet het ontslagrecht versoepelen. Nu het kabinet heeft besloten deze versoepeling in de ijskast te zetten, heeft het deze extra maatregelen als vervanging in het leven geroepen. De maatregelen moeten het alsnog mogelijk maken de 200.000 extra banen te realiseren.

Lees ook:Subsidie: tot 50% minimumloon voor in dienst nemen herkeurde arbeidsongeschikten
Lees ook:Subsidiemaatregelen voor transportsector
Lees ook:31 grootste gemeenten mogen ESF-subsidie aanvragen
Lees ook:Verviervoudiging budget veilig ondernemen
Lees ook:EUR 120 miljoen extra voor duurzame energieproductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.