EIA, MIA en VAMIL tijdelijk stopgezet

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft met ingang van vandaag, 28 november 2007 het budget voor de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) gesloten. Door het grote aantal aanvragen die tot nu toe zijn ingediend, en de meldingen die de komende drie maanden nog worden verwacht, dreigt het budget voor 2007 te overschrijden. Zonder sluiting zou het gaan om een verwachte overschrijding van in totaal ruim 25 miljoen euro.

De buitentoepassingstelling van de Vamil en het op nul zetten van de percentages voor de EIA en MIA geldt voor de periode 28 november tot en met 31 december 2007. Vanaf 1 januari 2008 zullen de regelingen weer worden opengesteld. De eventuele budgetoverschrijding die in 2007 optreedt komt niet ten laste van het budget voor 2008.

Investeringsverplichtingen die zijn aangegaan vóór 28 november 2007 komen nog steeds in aanmerking voor de EIA, MIA en VAMIL, mits ze gemeld worden binnen de gebruikelijke meldingstermijn van drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting. 

De percentages en/of voorwaarden in de regelingen voor 2008 eind december 2007 bekend worden gemaakt.

Lees ook:Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek per direct gesloten
Lees ook:Ondernemersorganisaties ontstemd over sluiting EIA en MIA
Lees ook:Wijzingingen in de WBSO in 2012
Lees ook:Bedrijfsleven not amused over stopzetting Investeringssubsidies
Lees ook:Indieningstermijn innovatievouchers verlengd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.