Directe investeringssteun en fiscale steun voor glastuinbouw

In navolging van de VVD is nu ook de Tweede Kamerfractie van het CDA er voorstander van om energiebesparing en een duurzamere glastuinbouw de komende jaren te stimuleren door directe investeringssteun en niet via het fiscale maatregelen. Dit meldt AgriHolland.

In de begroting van het ministerie van LNV is voor de komende jaren (2007 tot en met 2009) een bedrag van 105 miljoen euro gereserveerd om investeringen in energiebesparing en duurzame energie te stimuleren. Alleen voor de semi-gesloten kas is er geen directe investeringssteun beschikbaar, maar in plaats daarvan is in de begroting van het ministerie van Financiƫn voor dezelfde periode eveneens 105 miljoen uitgetrokken voor een fiscale regeling die onder meer gericht is op de verdere ontwikkeling van de deels gesloten kas. Deze fiscale regeling zal volgens LTO Glaskracht Nederland echter weinig effect sorteren als gevolg van de tegenvallende bedrijfsresultaten in de glastuinbouw.

Het ministerie van LNV heeft een speciaal programma opgesteld om de energietransitie in de glastuinbouw te versnellen. Een onderdeel ervan is de investeringsregeling voor energie-maatregelen, die medio deze maand wordt opengesteld. Andere onderdelen van het programma zijn stimulerende maatregelen voor energienetwerken en het stimuleren van toepassingen van nieuwe technieken. Als de gelden van Financiƫn worden overgeheveld naar het LNV-programma is de komende drie jaar 210 miljoen beschikbaar om de glastuinbouw stap voor stap minder afhankelijk te maken voor fossiele brandstof.

Lees ook:Subsidie Energiebesparing glastuinbouw: budget 2008 EUR 5,5 miljoen
Lees ook:Subsidiemaatregelen voor transportsector
Lees ook:Verviervoudiging budget veilig ondernemen
Lees ook:Investeringen in energiezuinig wonen
Lees ook:Octrooibox door EU goedgekeurd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.