Moties voor wijzigingen in operationeel programma ESF 2007-2013

De Kamerleden Algra (CDA) en Bussemaker (PvdA) hebben twee moties ingediend om wijzigingen in het operationeel programma voor het Europees Sociaal Fonds (ESF) 2007-2013 door te voeren, zo meldt het Interprovinciaal overleg.

De motie Algra-Bussemaker verzoekt de regering in het nieuwe ESF-programma gemeenten toch in de gelegenheid te stellen om hun ESF-aanvragen rechtstreeks in te dienen, in plaats van dit via een extra loket bij het CWI moeten worden ingediend. De motie Bussemaker-Algra verzoekt de regering in het nieuwe ESF-programma de aanvrager in de gelegenheid te stellen voorstellen te doen over de besteding van de middelen en degenen die als co-financier optreden. De moties liggen in elkaars verlengde.

Over beide moties wordt op dinsdag 31 oktober gestemd. Staatssecretaris Van Hoof van SZW ontraadt beide moties. Volgens hem leidt het verlenen van bevoegdheid aan gemeenten om ESF-aanvragen te doen, juist tot meer in plaats van minder bureaucratie. Aanname van de motie Bussemaker ontraadde hij zelfs ten sterkste omdat dat het kabinet zelfs zou dwingen tot het herschrijven van het gehele Operationeel Programma, waardoor maanden vertraging zou worden opgelopen.

Lees ook:Gemeenten toch aanvragers in nieuwe ESF-periode
Lees ook:31 grootste gemeenten mogen ESF-subsidie aanvragen
Lees ook:Opvolger MEP-subsidie?
Lees ook:Uitbreiding PSOM-landen
Lees ook:EVD organiseert PSOM-workshops voor bedrijven en consultants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.