Subsidieprogramma Transportbesparing wordt stopgezet

SenterNovem meldt dat het Programma Transportbesparing na 7 jaar wordt stopgezet. Volgend jaar zal er geen nieuwe indieningsmogelijkheid meer komen, ondanks dat het programma officieel nog loopt tot en met 2007.

Haalbaarheids- en demonstratieprojecten konden worden ingediend tot 30 juni. Kennisoverdrachtprojecten tot 3 oktober.

Er zijn de afgelopen maand 35 aanvragen voor subsidie om transportbesparende vindingen te onderzoeken of te testen voorgelegd aan de commissie die de aanvragen beoordeelt. Hiervan zijn 30 aanvragen gerangschikt.

Het aantal beoordeelde subsidieaanvragen ligt dit jaar beduidend hoger dan voorgaande jaren. In 2005 dienden 25 bedrijven een aanvraag in voor subsidie uit het programma Transportbesparing. Het jaar daarvoor waren dat er 16. Het subsidieprogramma Transportbesparing is gestart in 2000. Gedurende de looptijd hebben ruim 100 projecten subsidie ontvangen. Ongeveer 80 daarvan zijn met succes afgerond, 18 projecten bleken niet uitvoerbaar, de rest is nog in uitvoering.

Lees ook:Uitkomsten aanvraagronde Transportbesparing
Lees ook:Bedrijven krijgen grootste deel budget energieonderzoek
Lees ook:Overzicht subsidies vanuit regeling maatschappelijke organisaties en milieu
Lees ook:Huurtoeslag: in 2006 EUR 192 miljoen teveel betaald
Lees ook:Exportsubsidie tijdelijk stopgezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.