Internationaal innoveren

Ondernemers en onderzoeksinstellingen die met een buitenlandse partners willen innoveren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Afhankelijk van het land van de partner, is er geld beschikbaar via de regeling SI2 (Subsidieregeling internationale innovatieprojecten) of via SOM (Subsidieregeling opkomende markten).

  SI2 staat open voor innovatieprojecten in samenwerking met één of meer van de zogenaamde Eureka-landen, of de Geïndustrialiseerde Landen Canada, Japan, Singapore en de VS. Ondernemers kunnen tot 45% (onderzoeksorganisatie 60%) van de subsidiabele kosten vergoed krijgen, tot een maximum van 1 miljoen euro.  SOM is bedoeld voor innovatieprojecten in samenwerking met strategische opkomende markten. Dit zijn Brazilië, China, India, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. De subsidie loopt op tot 45% van de subsidiabele kosten (onderzoeksorganisatie 60%) en bedraagt maximaal 500.000 euro.  Projectvoorstellen die zijn ingediend worden beoordeeld en gerangschikt door een adviescommissie. Alleen de beste projecten krijgen een bijdrage toegekend. Bij de beoordeling van de projecten wordt gekeken naar:

  • Technologische innovatie of wezenlijk nieuwe toepassingen van een bestaande technologie. Uitgangspunt is hierbij de internationale stand der techniek.
  • Technologische samenwerking. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van een project, de nieuwheid van een samenwerkingsverband en de betrokkenheid van de onderzoeksorganisaties.
  • Economische perspectief. De verwachte economische waarde van de projectresultaten, de aansluiting bij de doelstellingen van de deelnemende partijen en de uitgebreidheid van de toepassingsmogelijkheden van de projectresultaten.

Op dit moment staan beide regelingen open voor voorstellen. Projecten voor SI2 kunnen tot en met 11 februari 2008 worden ingediend, voor SOM is de einddatum 18 januari 2008. Deze regelingen zijn in de plaats gekomen van de oude regeling Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten (IS).  Meer informatie is beschikbaar op de website van SenterNovem:www.senternovem.nl/internationaal_innoveren

Lees ook:Internationaal Innoveren 2011 open voor indienen aanvragen
Lees ook:EUR 10 miljoen extra voor subsidie innovaties
Lees ook:Extra subsidiemogelijkheden voor innoverend MKB Zuid-Nederland
Lees ook:Subsidie uitgelicht: Innovatie-Prestatiecontracten
Lees ook:Tweede tender Innovatie Prestatie Contracten eind oktober verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.