ESF Actie E in een nieuw jasje

Vergeleken met de afgelopen jaren wordt ESF Actie E dit jaar op een andere manier ingezet. Het aanvragen en het verantwoorden wordt makkelijker gemaakt. De hoogte van de subsidie wordt daarbij zeer verlaagd. Aanvragen voor sociale innovatie projecten waarbij een externe wordt ingehuurd, zijn geschikt voor ESF Actie E. De kosten voor de inhuur van de externe zijn de enige subsidiabele kosten.

ESF subsidie is vooral interessant wanneer een externe adviseur ingeschakeld wordt voor het opstellen van een diagnose of advies of het laten uittesten/implementeren in de praktijk van een plan van aanpak. De activiteiten moeten gericht zijn op de thema’s van de regeling ( procesverbetering en duurzame inzetbaarheid).

Procesverbetering: het binnen de arbeidsorganisatie verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen

Duurzame inzetbaarheid: het creëren van een cultuuromslag gericht op gezond, vitaal en productief werken van indiensttreding tot aan pensionering, door:

• Het stimuleren van regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit van werknemers
• Arbeidstijdenmanagement
• Het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werken of
• Het bevorderen van zelfredzaamheid op de werkvloer

De subsidie bedraagt 75 % van de kosten van de adviseur. De maximale subsidie bedraagt €18.000,– (totale kosten € 24.000,–) en de minimale subsidie bedraagt € 9.750,–. Daarbij mag het uurtarief van de externe adviseur maximaal € 125,– te zijn en dient de BTW buiten beschouwing te worden gelaten.

Vanaf 3 oktober 2011 t/m 31 december 2012 kunnen aanvragen worden ingediend. Zij worden behandeld op volgorde van binnenkomst en na afronding van een project kan een tweede aanvraag gedaan worden.

Lees ook:Verlenging eerste tender ESF 2007
Lees ook:Extra subsidiemogelijkheden voor innoverend MKB Zuid-Nederland
Lees ook:Dag van Maarssen: 20 miljoen euro voor nieuwe innovatieplannen V&W
Lees ook:Tweede tender Innovatie Prestatie Contracten eind oktober verwacht
Lees ook:Nieuwe KP7 oproep voor onderdeel ICT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.