2e tender Partners voor Water regeling geopend

De Partners voor Water regeling is bedoeld om de internationale ambities van de Nederlandse watersector te ondersteunen en faciliteren. Het programma beoogt door het bundelen van krachten de internationale positie van de Nederlandse watersector (overheden, bedrijfsleven, kennisinstituten en NGO’s) te verbeteren en zo een bijdrage te leveren aan de wereldwaterproblematiek.

Er kunnen aanvragen worden ingediend voor drie type projecten:
• Milieu-haalbaarheidsproject: een project waarmee de haalbaarheid van een milieu-investering gericht op oplossingen voor waterproblematiek in het doelland wordt vastgesteld;
• Kennisversterkingsproject: een opleidingsproject gericht op kennisversterking in het doelland van oplossingen voor waterproblematiek;
• Pilotproject: een experimenteel ontwikkelingsproject gericht op oplossingen voor de waterproblematiek in het doelland, waarbij een product, procedé of dienst in een proefopstelling wordt gedemonstreerd of gevalideerd;
• Combinatieproject: een combinatie van twee of meer voorgaande type projecten waarbij de deelprojecten zowel van elkaar zijn te onderscheiden als een duidelijke inhoudelijke samenhang met elkaar vertonen.

Er kan uitsluitend subsidie worden aangevraagd voor projecten in de volgende doellanden: Bangladesh, Brazilië, China, Egypte, Estland, Ethiopië, Georgië, Ghana, Hongarije, India, Indonesië, Kazachstan, Kenia, Maleisië, Mali, Mexico, Mozambique, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Thailand, Turkije, Vietnam en Zuid-Afrika. De vetgedrukte landen zijn de zogenaamde deltalanden, waarvoor per tender €1 miljoen is gereserveerd.

Binnen de nieuwe regeling zullen, afhankelijk van het type bedrijf en type project, de subsidiepercentages variëren van 40% tot 80%. De sluitingsdata is 15 september 2011.

Lees ook:Regeling internationale samenwerking watersector: openstelling in maart
Lees ook:Nieuwe calls subsidieprogramma Logistiek en Supply Chains in 2012
Lees ook:Subsidie uitgelicht: PESP
Lees ook:Van Gennip stelt 45 miljoen beschikbaar voor innovatieprogramma Watertechnologie
Lees ook:Aanbesteding voor promotie agribusiness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.