Startfoundation ondersteunt MKB’ers in Limburg en Brabant

Nu de crisis hard om zich heen slaat zijn ouderen, mensen met weinig opleiding of een andere arbeidsbeperking vaak het eerste slachtoffer. Als zij nu op straat komen te staan, hebben ze het extra moeilijk om weer aan werk te komen.

Als het aan maatschappelijk investeerder Start Foundation ligt, komt het helemaal niet zo ver. Zij heeft een speciale kredietregeling in het leven geroepen om bedrijven met veel ‘kwetsbare’ medewerkers door het zware weer te helpen.

Het zogenaamde crisiskrediet geeft extra financiële armslag. Aan elf MKB’ers werd tot nu toe 500.000 euro totaal verstrekt. Dat lijkt niet zo veel, maar de praktijk leert dat mét de steun van Start Foundation ook de banken bereid zijn hun kredietfaciliteiten verder op te rekken. En dat kan net de ruimte bieden om het bedrijf overeind te houden, en zo dus ook de werkgelegenheid daar veilig te stellen. Inmiddels zijn op deze manier al 550 banen gered.

Start Foundation heeft in totaal 1 miljoen euro uitgetrokken voor deze steunoperatie, die hoofdzakelijk in Brabant en Limburg wordt uitgevoerd. Kijk voor de voorwaarden op www.startfoundation.nl/crisiskrediet of bel met adviseurs Jan van Gennip of Sil de Graaf (040) 246 18 50.

Lees ook:EZ reserveert € 5 miljoen voor microkrediet
Lees ook:SZW plant loonkostensubsidie uitkeringsgerechtigden
Lees ook:31 grootste gemeenten mogen ESF-subsidie aanvragen
Lees ook:Overgangsregeling voor groene stroom
Lees ook:Subsidie voor het ‘wegzetten’ van personeel en onderzoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.