Subsidie voor het ‘wegzetten’ van personeel en onderzoekers

Kenniswerker

De interesse van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen voor de regeling Kenniswerkers ( is groot. Bedrijven kunnen via de regeling hun medewerkers maximaal anderhalf jaar gesubsidieerd detacheren bij universiteiten of andere kennisinstellingen.Voorwaarde voor de bijdrage is dat de kenniswerkers worden ingezet op terreinen van maatschappelijk belang die de Nederlandse kennispositie versterken. 

Er liggen momenteel 182 aanvragen voor in totaal 1800 onderzoekers en 170 pas afgestudeerden. In september zal besloten worden welke aanvragen gehonoreerd worden.

Deeltijd WW

Vanaf afgelopen 20 juli is de deeltijd-WW ook weer opengesteld voor bedrijven met de behoefte aan een mogelijkheid om werknemers voor wie onvoldoende werk is, te kunnen behouden voor het bedrijf. Daartoe is naast al bestaande mogelijkheden om het aantal contracturen te verminderen een nieuwe mogelijkheid voor deeltijd WW in het leven geroepen.

Vanaf nu is de regeling door minister Donner aangescherpt. Bedrijven moeten zorgvuldig van de regeling gebruik maken en er wordt extra gelet op het voorkomen van misbruik.

Lees ook:Al 130 miljoen aan ESF-subsidie toegekend
Lees ook:Subsidie in Rotterdam voor beveiliging
Lees ook:Extra Subsidie voor het MKB vanwege kredietcrisis
Lees ook:Extra fiscaal voordeel voor R&D-activiteiten
Lees ook:31 grootste gemeenten mogen ESF-subsidie aanvragen

Eén reactie op “Subsidie voor het ‘wegzetten’ van personeel en onderzoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.