€ 320 miljoen extra subsidie voor Energie Investeringsaftrek

Het kabinet heeft besloten de Energie-investeringsaftrek (EIA) uit te breiden in het kader van investeringen om de economie weer vlot te trekken. Het geld is bestemd voor commerciële verhuurders en woningcorporaties om te investeren in energiebesparing van bestaande huurwoningen.

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is bedoeld om energiebesparing en de inzet van duurzame energie door ondernemingen te stimuleren. De EIA is een belastingfaciliteit. De faciliteit houdt in dat een bepaald percentage van relevante investeringen in desbetreffend jaar van de winst kan worden afgetrokken. Hierdoor ontstaat een belastingvoordeel. De investeringsaftrek heeft geen invloed op de afschrijving. De vermindering kan ook worden toegepast in geval van lease.

Het kabinet stelt € 320 miljoen beschikbaar, verdeeld over 2009 en 2010. Overigens is het budget ook bedoeld voor twee andere crisismaatregelen: de BTW-verlaging voor isolatiewerkzaamheden en subsidie op HR++-glas. Voor het energiezuiniger maken van huurwoningen is daardoor in totaal € 277,5 miljoen beschikbaar.

Voor de regeling zullen een aantal voorwaarden gaan gelden. Zo moet het energielabel na de renovatie van de woning minimaal twee stappen zijn verbeterd of minimaal op label B zitten. Per huurwoning kan maximaal € 15.000 aan investeringskosten gemeld worden.

Lees ook:Bedrijfsleven not amused over stopzetting Investeringssubsidies
Lees ook:Plan kabinet: goedkope lening voor energiezuinig maken woning
Lees ook:Subsidie Energiebesparing glastuinbouw: budget 2008 EUR 5,5 miljoen
Lees ook:Investeringen in energiezuinig wonen
Lees ook:Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek per direct gesloten

2 reacties op “€ 320 miljoen extra subsidie voor Energie Investeringsaftrek

 1. Sandra Versteegen

  Jammer dat er geen subsidies worden gegeven voor zonnepanelen. Gemiste kans, die panelen worden steeds goedkoper door het grotere aanbod. De terugverdientijd wordt dus ook steeds aantrekkelijker….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vincent Oversteeg

  Ik zie dat je reactie al wat ouder is, want de overheid geeft wel degelijk in bepaalde gevallen subsidie voor zonnepanelen.

  Dat scheelt overigens aanzienlijk in de energiekosten en verminderd ook weer de terugverdientijd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.