Autosloopregeling vandaag 29 mei van start

In aanwezigheid van minister Cramer is vandaag de sloopregeling van start gegaan. Autobezitters kunnen een premie krijgen voor het inleveren van een auto met bouwjaar voor 1995 en tegelijk een nieuw zuiniger model aanschaffen.

Het gaat hierbij om voertuigen die ten hoogste voldoen aan de Europese Euro-2 norm voor de vervuilende uitstoot van auto’s. Voorwaarde voor het verkrijgen van subsidie is dat een vervangende (minder vervuilende) auto wordt aangeschaft.

De subsidie moet worden aangevraagd door en wordt verstrekt aan het autobedrijf waar de vervangende auto wordt gekocht. Deze moet de subsidie geheel ten goede laten komen aan de kentekenhouder.


De subsidie bedraagt voor:

·          een personen- of bestelauto die blijkens de vermelding in het kentekenregister benzine of LPG als brandstof heeft en een datum van eerste toelating heeft van voor 1 januari 1996: € 750 (indien de datum van eerste toelating is gelegen voor 1 januari 1990) en € 1000 (indien de datum van eerste toelating is gelegen na 31 december 1989 maar voor 1 januari 1996);

·          een personenauto die blijkens de vermelding in het kentekenregister diesel als brandstof heeft, en een datum van eerste toelating heeft van voor 1 januari 2000: € 1000;

·          een bestelauto die blijkens de vermelding in het kentekenregister diesel als brandstof heeft, en een datum van eerste toelating heeft van voor 1 januari 2000: € 1000 (bij een ledig gewicht van minder dan 1800 kg) en € 1750 (bij een ledig gewicht van 1800 kg of meer).

Lees ook:Roetfilters: nog niet verplicht, maar wel subsidiabel
Lees ook:Innovatieprojecten automotive branche gesubsidieerd
Lees ook:Begin januari opening van nieuwe tender subsidie milieu en technologie
Lees ook:Van Geel betreurt verleende subsidie voor Palmolieproject
Lees ook:Nog steeds Innovatievouchers beschikbaar

2 reacties op “Autosloopregeling vandaag 29 mei van start

 1. W.Smit

  Mijne heren,

  als de auto auder is dan 20 jaar is de regeling dan ook van kracht??

  m.v.g. Willem Smit

    /   Beantwoorden  / 
 2. jasper

  geld het voor alle auto’s dat je er sws geld voor krijgt ?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.