Extra Subsidie voor het MKB vanwege kredietcrisis

De overheid heeft een aantal subsidies aangepast om het MKB te ondersteunen tijdens de huidige krediet crisis.

WBSO
De WBSO is een toegankelijke subsidie voor grote en kleine ondernemingen. Het bestaat uit een Loonkosten korting voor R&D activiteiten. Dit jaar is het budget weer omhoog gesteld met 20 miljoen voor ICT ontwikkeling.  

BBMKB
In oktober 2008 heeft het ministerie van Economische Zaken de bestaande garantieregeling voor het MKB (de Besluit Borgstelling MKB Kredieten, de BBMKB) uitgebreid. Met de uitbreiding van deze garantieregeling krijgen nu bedrijven tot maximaal 250 werknemers extra steun in de rug. Voor starters staat EZ garant voor leningen tot 200.000 euro. Het maximale garantiebedrag per bedrijf is verhoogd naar 1,5 miljoen euro.

Exportkredietverzekering en groeifaciliteit
Naast de BBMKB zijn de exportkredietverzekeringsfaciliteit en de groeifaciliteit uitgebreid. De uitbreiding van de exportkredietverzekering houdt in dat de overheid voor markten (met name in Oost-Europa), waar geen commerciële exportkredietverzekeringen meer beschikbaar voor zijn, risico’s zal afdekken zodat handel mogelijk blijft. Om de financiering van grote transacties te ondersteunen komt er een overheidsgarantie voor uitbetaling.

 

Kijk voor informatie op www.senternovem.nl/wbso

Voor extern advies www.plusprojects.nl

Lees ook:Subsidie voor investeringen opkomende markten: indienronde open
Lees ook:WBSO subsidie omhoog vanwege crisis
Lees ook:2e PSI tender 2011 geopend
Lees ook:Workshops WBSO van SenterNovem
Lees ook:PSOM tender per direct ingetrokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.