Verminderde WBSO administratielast

De al laagdrempelige WBSO regeling is nu nog aantrekkelijker voor ondernemers. Vanaf 2009 hoeven namelijk niet meer zelf de berekeningen uitgevoerd te worden voor speur- en ontwikkelingsuurloon.Deze berekeningen worden overgenomen door Senternovem, de ondernemer dient alleen eenmalig de burgerservicenummers (BSN) te verstrekken. Dit moet per medewerker die S&O werkzaamheden heeft verricht in 2007. Op basis daarvan wordt het S&O-uurloon berekend dat het hele kalenderjaar 2009 geldt. Tip: het niet mee laten tellen van stagiaires kan voordeliger uitpakken.

Het doel van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen – S&O-afdrachtvermindering (WBSO) is het stimuleren van speur- en ontwikkelingswerk (S&O) in het bedrijfsleven.

Subsidiabel zijn:

· Haalbaarheidsstudies

· Onderzoeksprojecten

· Ontwikkelingsprojecten

· Technisch onderzoek

De bijdrage bestaat uit een korting op de af te dragen loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen of een verhoging van de zelfstandigenaftrek. De hoogte van de korting is 42% van de eerste € 110.000 van de totale S&O-loonsom en 14% van de resterende S&O-loonsom. Startende ondernemers krijgen extra korting van 60% over de eerste € 110.000.

Voor projecten in de eerste drie maanden van 2009 moet vóór 30 november een aanvraag worden ingediend.

Lees ook:Wijzingingen in de WBSO in 2012
Lees ook:Workshops WBSO van SenterNovem
Lees ook:Belastingaftrek voor onderzoek en ontwikkeling
Lees ook:WBSO subsidie omhoog vanwege crisis
Lees ook:WBSO in de schijnwerpers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.