Belastingaftrek voor onderzoek en ontwikkeling

Ondernemers die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling kunnen daarvoor belastingaftrek krijgen via de zogenaamde WBSO-regeling. Met deze regeling krijgt u aftrek op de loonbelasting over uren die uw werknemers aan onderzoek en ontwikkeling besteden.

Wanneer u deze belastingaftrek krijgt toegekend, ontvangt u een zogenaamde 'S&O-verklaring'. Sinds dit jaar kunt u met uw S&O-verklaring niet alleen belastingaftrek krijgen via de WBSO-regeling, maar ook via de Octrooibox.

De Octrooibox biedt een lager belastingtarief voor inkomsten die uw bedrijf heeft verkregen dankzij een octrooi. Over deze inkomsten hoeft u slechts 10% vennooschapsbelasting te betalen, in plaats van de 25,5% die normaal geldt. Sinds 2008 kunt u bovendien dit lagere belastingtarief toepassen op inkomsten die voortkomen uit projecten waarvoor u een S&O-verklaring gekregen heeft.

Meer informatie over WBSO

Lees ook:Octrooibox door EU goedgekeurd
Lees ook:Extra fiscaal voordeel voor R&D-activiteiten
Lees ook:EUR 10 miljoen extra voor subsidie innovaties
Lees ook:Energieonderzoek: vraag nu subsidie aan!
Lees ook:Extra geld vrijgemaakt voor Energie Onderzoekssubsidie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.