Marktintroductie milieuvriendelijke oplossingen gesubsidieerd

Ondernemers, onderzoeksinstellingen en andere rechtspersonen die een milieuvriendelijke oplossing op de markt willen brengen kunnen hiervoor subsidie krijgen van de Europese Unie. Hiervoor is het Eco-Innovatieprogramma in het leven geroepen.

Via het Eco-Innovatieprogramma kunt u subsidie krijgen voor de eerste praktische toepassing van een vernieuwende, milieuvriendelijke oplossing, en voor verdere marktintroductie. Hieronder vallen ook promotie-activiteiten.

Aanvragen kan nog tot 11 september 2008. MKB-bedrijven krijgen voorrang. Dat geldt ook voor projecten door een groep deelnemers in een samenwerkingsverband. De subsidiebijdrage ligt tussen de 40% en 60% van de subsidiabele projectkosten. Gemiddeld keert de EU voor een project rond de EUR 700.000 uit.

U kunt in uw project samenwerken met partners uit de meeste landen in Europa; ook een aantal landen die niet EU-lidstaat zijn doen mee. Ook kunnen sinds kort partners uit Israël aanhaken. Naar verwachting wordt dit over enige tijd ook mogelijk voor Turkije en Albanië.

Lees ook:Subsidie voor investeringen opkomende markten: indienronde open
Lees ook:Energieonderzoek: vraag nu subsidie aan!
Lees ook:Europese energiesubsidie geopend: EUR 45 mln beschikbaar
Lees ook:Nederland scoort goed in subsidie Europees onderzoek
Lees ook:Ronde voor Europees milieuonderzoek uitgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.