Uitdagerskrediet wordt Innovatiekrediet

Onlangs is het Uitdagerskrediet vervangen door het Innovatiekrediet. Dit Krediet van het ministerie van EZ biedt een voordelige lening voor innovatieprojecten door MKB-ondernemers. Projecten voor experimentele ontwikkeling (onder meer prototyping) komen in aanmerking voor het Krediet. Een groot voordeel van het krediet is dat het bedrag bij mislukken van het project, in bepaalde gevallen, wordt kwijtgescholden.

De regeling is met de nieuwe naam op een aantal punten veranderd. De belangrijkste verandering is dat het Innovatiekrediet nu leningen met een rente biedt. Het Uitdagerskrediet bood renteloze leningen. De rente kan, afhankelijk van het soort project en de risico's bij marktintroductie, varieren van 7,4 % tot 12,4 % per jaar. Vergeleken met een lening bij een bank biedt het Krediet dus nog steeds grote voordelen. 

Een andere belangrijke verandering is dat er nu speciale mogelijkheden zijn voor innovatieprojecten in de Life Sciences en/of gezondheidssector.

Voor meer infomatie kunt u hier doorklikken.

 

Lees ook:Uitdagerskrediet voor MKB-bedrijven
Lees ook:Plan kabinet: goedkope lening voor energiezuinig maken woning
Lees ook:Bank voor creatieve bedrijven
Lees ook:Nadere details bekend gemaakt over Innovatiefonds MKB+
Lees ook:EUR 10 miljoen extra voor subsidie innovaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.