Extra subsidiemogelijkheden voor innoverend MKB Zuid-Nederland

MKB-bedrijven in de Zuid-Nederlandse provincies kunnen in aanmerking komen voor verschillende regionale subsidies voor innovatieprojecten. De subsidies, die alleen toegankelijk zijn voor MKB-bedrijven in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, ondersteunen innovatieprojecten.

De speciale subsidies voor Zuid-Nederland ondersteunen verschillende onderdelen van een innovatieproject. Er zijn onder meer een Innovatieregeling voor het innovatieproject zelf en een Adviesregeling voor externe kosten. De Adviesregeling vergoedt kosten als octrooikosten, externe adviseurs en certificering. Er is een subsidie beschikbaar van 35% van deze kosten, met een maximum van EUR 25.000 en een minimum van EUR 5.000.

Voor meer informatie over deze regelingen kunt u kijken op de programma-website.

De financiering van de subsidies komt vanuit de EU, via het EFRO-fonds. Via dit fonds is subsidie beschikbaar voor Europese samenwerkingsprojecten, maar ook voor kleinere projecten, bijvoorbeeld door individuele ondernemers.

Lees ook:Subsidies SNN voor Noord-Nederland populair
Lees ook:EUR 10 miljoen extra voor subsidie innovaties
Lees ook:Onderzoek uitbesteden? Budget Innovatievouchers gaat omhoog
Lees ook:Ronde voor Europees milieuonderzoek uitgesteld
Lees ook:2008: overheid investeert ruim EUR 9 miljoen in innovaties food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.