Plan kabinet: goedkope lening voor energiezuinig maken woning

Het kabinet wil een goedkope lening gaan instellen voor huiseigenaren die hun woning willen renoveren, om deze energiezuiniger te maken. Op dit moment ligt een kabinetsvoorstel hiervoor bij de Tweede Kamer.

De goedkope lening wordt een onderdeel van de regeling Groenprojecten. Via deze regeling was het al mogelijk een goedkope lening af te sluiten voor investeringen in, onder meer, Groen Label kassen, duurzame woningbouw en bodemsanering.

Voor de goedkope leningen via de Regeling Groenprojecten verleent de overheid subsidies aan banken. Wanneer u een dergelijke 'groene hypotheek' wilt afsluiten kunt u naar een bank van uw keuze gaan. De bank legt het voorstel dan voor aan de overheid, en krijgt bij goedkeuring subsidie. U krijgt vervolgens een lager rentetarief van de bank aangeboden. De bank biedt u altijd een contract aan, waarin staat hoeveel energiebesparing de lening oplevert en hoeveel korting op de rente u krijgt.

De lening die u kunt krijgen varieert van EUR 25.000 tot EUR 100.000. Dit hangt mede af van welk energielabel na de renovatie aan uw woning wordt toegekend.

Lees ook:Bank voor creatieve bedrijven
Lees ook:Uitdagerskrediet wordt Innovatiekrediet
Lees ook:Belastingaftrek voor onderzoek en ontwikkeling
Lees ook:Conceptadvies: SDE subsidie minder ruimhartig dan MEP
Lees ook:Activiteiten starten in het buitenland? Gaat u voor PSOM of PESP?

4 reacties op “Plan kabinet: goedkope lening voor energiezuinig maken woning

 1. M.Th. Lam

  Ik wil subsidie aanvragen voor isolatieglas en een nieuwe verwarming.
  Hoe moet ik dat doen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vloerisolatie en kruipruimte

  Heeft u last van vocht, schimmel, koude vloer, ongedierte en/of stank in huis? Drowa Chips is specialist voor vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.