Toch financiering projecten China en India

Met het Programma Samenwerking Opkomende Markten stimuleert de Nederlandse overheid samenwerkingsprojecten tussen Nederlandse bedrijven en partners in opkomende markten. Eerder werd bekendgemaakt dat voor projecten in China en India geen financiering meer mogelijk zou zijn, maar recent is duidelijk geworden dat de landen toch weer meedoen. Projectvoorstellen voor beide landen kunnen tot en met 25 maart worden ingediend.

In aanmerking voor deze regeling komen projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijfsleven in het partnerland, en waarbij de Nederlandse partner investeert in 'hardware' (apparatuur, gebouwen) én kennisoverdracht.

Aanvragen worden gerangschikt op kwaliteit; de beste voorstellen krijgen subsidie. Voor projecten in China en India wordt hierbij ook meegewogen in hoeverre het project de strategische positie van de Nederlandse partij, in het partnerland, versterkt. De subsidie voor deze landen komt namelijk uit gelden van EZ.

Er zijn in het programma ook landen die Ontwikkelingssamenwerking voor haar rekening neemt; bij deze landen ligt de nadruk (natuurlijk) meer op ontwikkelingsonderwerpen als werkgelegenheid, emancipatie enzovoorts.

Hoeveel subsidie er verleend wordt, hangt onder andere af van het partnerland. Maximaal gaat het om een bedrag van €750.000.

Lees ook:Subsidie voor investeringen opkomende markten: indienronde open
Lees ook:Internationaal innoveren
Lees ook:Subsidie uitgelicht: PESP
Lees ook:Internationaal Innoveren 2011 open voor indienen aanvragen
Lees ook:Nieuwe subsidie voor export opkomende markten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.