Investeringen in energiezuinig wonen

Dit jaar start het kabinet samen met de sectoren bouw, energie en installatie een project om woningeigenaren te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Het kabinet wil in ieder geval een aantal bestaande subsidies voor energiebesparing uitbreiden, zodat ook eigenaren van gebouwen  van de regelingen kunnen profiteren. Het gaat om de Energie Investerings Aftrek en de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie.

Daarnaast kunnen eigenaren van gebouwen advies krijgen over de beste manieren waarop ze energie kunnen besparen. Bovendien voeren de energiebedrijven de verwachte besparing in energie meteen door in hun voorschotbedragen.

De ministeries van Volkshuisvesting (VROM) en Economische Zaken (EZ) steken de komende jaren 121 miljoen euro in de plannen; daarnaast investeert het bedrijfsleven, waaronder Bouwend Nederland en Uneto-VNI, met tientallen miljoenen. Uiteindelijk wil het kabinet in 2020 30 procent minder energieverbruik in gebouwen bereiken.

Lees ook:Nationale Energie Toekomst Trofee: inschrijving geopend
Lees ook:Honderden miljoenen extra voor duurzame energie
Lees ook:Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek per direct gesloten
Lees ook:Veel voorstellen voor Energielijst 2008
Lees ook:Kritiek op subsidiebeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.