20 miljoen voor nieuwe regelingen financiering Nederlandse publieksfilms

Twee nieuwe regelingen moeten de financiering van Nederlandse publieksfilms eenvoudiger en goedkoper maken. De regelingen vervangen de huidige fiscale regelgeving en moeten ingaan in het voorjaar van 2007.
Dit schrijft minister Van der Hoeven (OCW) in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuwe regelingen moeten de productie van Nederlandse films voor een breed publiek in de toekomst verzekeren. Voor de financiering van publieksfilms is jaarlijks 20 miljoen euro beschikbaar. De eerste regeling is bedoeld voor subsidie aan films waarin marktpartijen minimaal 25% van de projectkosten investeren. De subsidie wordt verleend op grond van financiële en bedrijfsmatige criteria. Er is geen artistiek inhoudelijke toets. Hiervoor is structureel 13 miljoen euro beschikbaar. Ook de huidige subsidieregeling voor publieksfilms verandert. Hiermee wordt subsidie verleend voor films voor een groot en breed publiek. Dit gebeurt op basis van een artistiek inhoudelijk oordeel. Voor deze films is structureel 7 miljoen euro beschikbaar. Het Nederlands Fonds voor de Film moet de regelingen gaan uitvoeren. Het filmfonds krijgt hierdoor een hoger budget.

Lees ook:Toch financiering projecten China en India
Lees ook:Ondernemersorganisaties ontstemd over sluiting EIA en MIA
Lees ook:Extra subsidiemogelijkheden voor innoverend MKB Zuid-Nederland
Lees ook:Verviervoudiging budget veilig ondernemen
Lees ook:Extra Subsidie voor het MKB vanwege kredietcrisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.