Uitbreiding PSOM-landen

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne, heeft aangekondigd dat de landenlijst van PSOM (het Programma Samenwerking Opkomende Markten) in 2007 uitgebreid wordt met de volgende landen:
Brazilië, Burundi, Ecuador, El Salvador, Gambia, Honduras, Madagascar, Malawi, Marokko, Namibië, Nepal en Sierra Leone. In totaal zijn er dan 58 landen waarvoor de PSOM-regeling van toepassing is.

Landen die volgend jaar geen deel meer uitmaken van het PSOM programma zijn Bulgarije, Roemenië en Kazachstan.

Het indienen van voorstellen voor bovengenoemde landen is mogelijk vanaf de komende tender die opent op 6 december 2006. Echter, het ondertekenen van een contract vindt pas plaats . als het Memorandum of Understanding (MoU) van het betreffende land getekend is. Voorstellen voor de landen worden niet in behandeling genomen indien de overeenkomst nog niet is getekend. Eventueel gemaakte kosten worden in dat geval dan ook niet vergoed.

Nederlandse bedrijven of consortia van bedrijven hebben tot en met 28 februari 2007 de gelegenheid om voorstellen in te dienen voor projecten. Het PSOM programma heeft als doel de ontwikkeling van de private sector in de PSOM landen te ondersteunen. Ook in 2007 kunnen in Nederland geregistreerde bedrijven via de uitgeschreven tenders subsidie aanvragen op investeringen in combinatie met kennisoverdracht in de PSOM landen. Door middel van voorstellen voor investeringsprojecten kan een bijdrage uit het PSOM-budget worden aangevraagd van 50% van het projectbudget. Voor een aantal landen geldt zelfs een PSOM-bijdrage 60% van het budget. De hoogte van de maximale PSOM-bijdrage is niet voor alle landen gelijk, maar bedraagt nooit meer dan 750.000 euro. Om voor PSOM-financiering in aanmerking te kunnen komen dienen de projecten en de voorstellen te voldoen aan vooraf opgestelde criteria.

Lees ook:PSOM tender per direct ingetrokken
Lees ook:Activiteiten starten in het buitenland? Gaat u voor PSOM of PESP?
Lees ook:EVD organiseert PSOM-workshops voor bedrijven en consultants
Lees ook:Exportsubsidie tijdelijk stopgezet
Lees ook:Subsidie voor investeringen opkomende markten: indienronde open

Eén reactie op “Uitbreiding PSOM-landen

  1. Henk den Otter

    Wat is PSOM?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.