Connecting Creativity als brug naar kennis, discussie en netwerken.

Donderdagochtend 9 november aanstaande vindt de conferentie Cultuur & Economie – Connecting Creativity plaats in Amsterdam. De bijeenkomst staat in het teken van netwerken en nieuwe kennis en contacten opdoen, maar ook de kansen en barrières van de creatieve industrie in Nederland.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven en Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip geven een toelichting op het Programma Cultuur & Economie dat in 2005 is gestart. Tevens geven zij een toelichting op de voortgang van de Subsidieregeling Creative Challenge Call (CCC).

In breakout sessies kan men meepraten over de vorderingen van het programma Cultuur en Economie:

+ verbetering financiële condities voor creatieve bedrijven en instellingen;

+ randvoorwaarden voor de exploitatie van intellectueel eigendom;

+ intensivering van internationale mogelijkheden;

+ professionalisering van cultureel management.

Op de conferentie kan men ook de bedenkers ontmoeten van de gehonoreerde projecten van de Creative Challenge Call. Deze subsidieregeling is bedoeld voor projecten van bedrijven en instellingen uit creatieve en andere sectoren. Doel is deze bij elkaar te laten komen om de economische waarde van creativiteit beter te benutten. Voor de eerste tender, die liep tot en met 15 augustus, zijn in totaal 425 aanvragen ingediend. Er is 3 miljoen euro beschikbaar, per project maximaal 100.000 euro.

De conferentie vindt plaats in Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 181B in Amsterdam. Het programma duurt van 9.30 tot 12.45 uur en wordt afgesloten met een lunch. Meer informatie over de conferentie en over de nota Cultuur en Economie "Ons Creatieve Vermogen" is te vinden op: http://www.cultuureconomie.nl

Lees ook:Drie miljoen subsidie voor 39 projecten uit Creative Challenge Call
Lees ook:Bank voor creatieve bedrijven
Lees ook:Nieuwe subsidiesystematiek cultuursubsidies
Lees ook:2 miljoen euro voor nieuwe ronde subsidieprogramma Erfgoed van de Oorlog
Lees ook:123 aanvragen voor Pieken in de Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.