Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek per direct gesloten

Per vandaag heeft minister Zalm van Financiën bij ministeriële regeling de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA) gesloten. Er kunnen voor de rest van dit jaar geen aanvragen meer worden ingediend. Het aantal aanvragen voor de EIA en de MIA bleek groter dan aangenomen, waardoor het budget 2006 wordt overschreden.

Bij de EIA gaat het om een verwachte overschrijding van 200 miljoen euro en bij de MIA bedraagt de verwachte overschrijding 50 miljoen.

Met ingang van 1 januari 2007 worden beide regelingen weer opengesteld voor het indienen van aanvragen. De budgetoverschrijding die in 2006 optreedt, zal niet ten laste worden gebracht van het budget van de regelingen in 2007. De percentages en/of voorwaarden in de regelingen voor 2007 zullen op basis van het reguliere budget en de verwachte investeringen voor 2007 als gebruikelijk eind december 2006 bekend worden gemaakt. Ultimo december 2006 zullen ook de nieuwe investeringslijsten worden gepubliceerd.

Lees ook:EIA, MIA en VAMIL tijdelijk stopgezet
Lees ook:Ondernemersorganisaties ontstemd over sluiting EIA en MIA
Lees ook:Bedrijfsleven not amused over stopzetting Investeringssubsidies
Lees ook:Wijzingingen in de WBSO in 2012
Lees ook:30%-regeling voor expats per 2012 aangescherpt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.